Επιλέξτε γλάστρες και φυτά για τον επαγγελματικό χώρο

Επιλέξτε ποιοτικές διακοσμητικές γλάστρες και φυτά για τον επαγγελματικό σας χώρο



Η τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου και ποιοτικών, διακοσμητικών φυτοδοχείων είναι πλέον μια σίγουρη πρόταση για την αναβάθμιση του επαγγελματικού σας χώρου. Είτε εάν πρόκειται για διακόσμηση καταστήματος, restaurant, ξενοδοχείου και γενικότερα χώρου μαζικής εστίασης, είτε εάν πρόκειται για διακόσμηση γραφείων, εργασιακών χώρων, χώρων συνεδρίων, χώρων υποδοχής πελατών όπως για παράδειγμα ιατρείων, δικηγορικών γραφείων κλπ. Η παρουσία των φυτών στους χώρους αυτούς σε συνδυασμό με τις ποιοτικές γλάστρες – που αποτελούν από μόνες τους άλλωστε ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία – κάνουν το εσωτερικό ενός επαγγελματικού χώρου ακόμα πιο φιλόξενο και άνετο για τους ανθρώπους που εργάζονται ή που τον επισκέπτονται.


Με τη βοήθεια των γεωπόνων του φυτωρίου των Γεωπονικών Επιχειρήσεων Χορομίδη επιλέξαμε 5 ποιοτικές γλάστρες για τοποθέτηση σε εσωτερικό χώρου καταστήματος ή επαγγελματικού χώρου (γραφείου, χώρου υποδοχής ιατρείου κλπ). Επιπλέον, βρήκαμε και σας προτείνουμε 5 φυτά εσωτερικού χώρου για τον επαγγελματικό σας χώρο που σίγουρα θα ομορφύνουν το περιβάλλον που θα τοποθετηθούν.

QUADRO VENETO




AVILA





BASIC 




NOVO




SCHIO CIOTOLA 


SCHIO CONO LIGHT




Επιπλέον, επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 5 δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου.
Με μια επίσκεψη ή επικοινωνία σας με το φυτώριο των Γεωπονικών Επιχειρήσεων Χορομίδη (https://horomidis.gr/) θα βρείτε μια πλειάδα επιλογών που σίγουρα θα εστιάσει στα δικά σας γούστα.


FICUS BENJAMINA (ΦΙΚΟΣ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ)



Λατινική Ονομασία: Ficus Benjamina
Είναι ένα είδος συκής και συγγενεύει με η γνωστή μας συκιά, τη μουριά και το καουτσουκόδεντρο. Φυτό ενδημικό της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας. Μπορεί να φτάσει και τα 10 μέτρα σε ύψος. Αποτελεί εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου. Έχει λεπτά κλαδιά με απανωτά χωρίσματα, τα οποία δίνουν στο φυτό ένα κομψό σχήμα, που μοιάζει με δέντρο. Καλύπτεται από μικρά, γυαλιστερά, γλωσσοειδή φύλλα. Είναι φυτό εύκολο στην φροντίδα του και πολύ ανθεκτικό.

ANTHURIUM (ΑΝΘΟΥΡΙΟ)



Λατινική ονομασία: Anthurium
Πολυετές, ποώδες φυτό που προέρχεται από την τροπική Αμερική. Έχει μακριά και πλατιά φύλλα. Το Ανθούριο με το πολύ πλούσιο φύλλωμά του και τα μεγάλα άνθη του που μοιάζουν με κρίνα είναι σήμερα από τα πολύ κοινά διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου.

ARECA (ΑΡΕΚΑ)



Λατινική Ονομασία: Areca
Η αρέκα,φοινικοειδές που ονομάζεται επίσης yellow butterfly palm, bamboo palm και golden cane palm, είναι ένας από τους φοίνικες που μεγαλώνουν εύκολα σε κλειστούς χώρους..Ο φοίνικας αυτός, με τα μακριά,χαριτωμένα σε σχήμα φτερών φύλλα του , θα προσθέσει μια τροπική αίσθηση στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο.


ZAMIA (ΖΑΜΙΑ)



Τροπικό φυτό, ιδανικό για εσωτερικούς χώρους. Κατάγεται από την Αφρική. Είναι φυτό το οποίο αντέχει σε μεγάλες περιόδους ξηρασίας και σε σκιερά σημεία. Είναι ίσως το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Χρειάζεται πότισμα κάθε 7- 10 μέρες ανάλογα με την ατμοσφαιρική υγρασία του χώρου.


SCHEFFLERA (ΣΕΦΛΕΡΑ)



Πολυετές φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως σε εσωτερικούς χώρους. Κατάγεται από την Μαλαισία. Έχει αργή ανάπτυξη αλλά μπορεί να φτάσει σε ύψος περίπου τα 5 μέτρα. Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε μέρος μέσα στο σπίτι. Βέβαια, καλύτερη είναι μία θέση φωτεινή με έμμεσο ηλιακό φως ή ημισκιερή.



Ευχαριστούμε τους γεωπόνους και το προσωπικό των Γεωπονικών Επιχειρήσεων Χορομίδη για τη βοήθεια και τις σημαντικές πληροφορίες που μας παρείχαν στη σωστή επιλογή και φύτευση αυτών των ιδιαίτερων καλλωπιστικών φυτών σε σκιερά σημεία στον κήπο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο φυτώριο των Γεωπονικών Επιχειρήσεων Χορομίδης:

Περιοχή Αχαρνές Αττικής
Τηλ.: 210-2460660 & 210-2464980
fax: 210-2465205
e-mail: horomidi@otenet.gr
horomidis.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 8:00- 17:00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχολή Αριστοτέλη: Εκεί που έμαθε τα μυστικά του κόσμου ο Μέγας Αλέξανδρος

Βερβένα: Καλλωπιστικό με πολλές χρήσεις στον κήπο

To παλαιότερο δέντρο στον κόσμο έχει ηλικία 9.550 έτη!