5 λόγοι για να επιλέξετε σάκους φύτευσης για τα λαχανικά σας!

Για ποιο λόγο να επιλέξουμε σάκους φύτευσης για τα λαχανικά μας. Τι φυτεύουμε σε σάκο φύτευσης και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του.



Τα τελευταία χρόνια που η οικολογική καλλιέργεια και η ανάγκη μας για όσο πιο βιολογικά και “καθαρά” λαχανικά έχει κερδίσει μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντός μας, ασχολούμαστε χειμώνα και καλοκαίρι όλο και πιο εντατικά με την οικιακή παραγωγή βιολογικών λαχανικών και φρούτων.

Έτσι φυτεύουμε 3 φορές το χρόνο πατάτα σε σάκους φύτευσης. Τον Αύγουστο σε ένα μικρό σημείο που διαθέτουμε, φυτεύουμε σε 20 σάκους, πατάτα για μια παραγωγή περίπου 80-100 κιλών. Τον Δεκέμβριο φυτεύουμε στην ταράτσα του σπιτιού μας σε 20 σάκους, πατάτα που πέρυσι μας έδωσε περίπου 100 κιλά και τον Απρίλιο φυτεύουμε πάλι στους ίδιους 20 σάκους.

Τι φυτεύουμε σε σάκους φύτευσης

Σε σάκους φύτευσης φυτεύουμε επίσης όλα τα καλοκαιρινά λαχανικά. ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, κ.λ.π. Φυτεύουμε τα μυρωδικά μας άνηθο, μαϊντανό, σέλινο καθώς και πράσινα λαχανικά, σπανάκι, λάχανο, μαρούλι. Ακόμη μπορούμε να καλλιεργήσουμε με επιτυχία, καρότο, σκόρδο και κρεμμύδι.

 

 

Σε σάκους φύτευσης επίσης καλλιεργούμε τις αγαπημένες μας φράουλες. Μάλιστα προτιμάμε σάκο φύτευσης φράουλας όπου εκτός από την κεντρική θέση φύτευσης υπάρχουν και έξι επιπλέον πλευρικές θέσεις (τσέπες) για τις φράουλες.

 

 

Ορθογώνιου σάκους φύτευσης – ζαρντινιέρες χρησιμοποιούμε και για αρωματικά και λαχανικά φυτά στην ταράτσα μας, έχοντας διαμορφώσει ένα πολύχρωμο όμορφο καθιστικό χώρο. Μπορούμε να βάλουμε και καλλωπιστικά εάν το επιθυμούμε.

 

 

Γιατί όμως προτιμούμε να φυτεύουμε σε σάκους φύτευσης;

  • Οι σάκοι φύτευσης είναι πολύ πιο φθηνοί στην αγορά τους, σε σχέση με τις πλαστικές και πήλινες γλάστρες και ζαρντινιέρες.
  • Δεν προσθέτουν βάρος στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι γιατί είναι πολύ ελαφριοί.
  • Οι σάκοι φύτευσης έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Με το τέλος της καλλιέργειας πλένονται και αποθηκεύονται πολύ εύκολα. Επαναχρησιμοποιούνται κάθε καλλιεργητική περίοδο.
  • Στους σάκους φύτευσης ελέγχουμε καλύτερα την ποιότητα του χώματος, τη λίπανση, τα ζιζάνια και τις ασθένειες.
  • Μπορούμε επίσης να τους μεταφέρουμε πολύ εύκολα σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε θέση στα φυτά μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για διαθέσιμους σάκους φύτευσης:

https://e-gardenshop.gr/product-category/glastres/sakos-fyteysis/

 

Διαβάστε επίσης για σάκους φύτευσης:

Σάκοι φύτευσης για βιολογική πατάτα

Φύτευση πατάτας σε σάκο φύτευσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχολή Αριστοτέλη: Εκεί που έμαθε τα μυστικά του κόσμου ο Μέγας Αλέξανδρος

To παλαιότερο δέντρο στον κόσμο έχει ηλικία 9.550 έτη!

Βερβένα: Καλλωπιστικό με πολλές χρήσεις στον κήπο