Επαγγελματικές λύσεις στη διαχείρηση των οργανικών απορριμμάτων

Τα οργανικά απορρίμματα αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις και τους δήμους αφού εκλύουν οσμές και προσελκύουν παράσιτα και τρωκτικά. Η διαχείριση των οργανικών απορριμμάττων πλέον λοιπόν αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για όλους. Η διαχείριση τους αφενός μειώνει την μόλυνση του περιβάλλοντος και αφετέρου δημιουργεί μια ευκαιρία παραγωγής χρήσιμων ποιοτικών προιόντων όπως το κόμποστ, αλλά και την δυνατότητα παραγωγής ενέργειας. Η EcoVRS είναι σε θέση να παρουσιάσει λύσεις για την αποτελεσματική διαχείριση αυτών, με δυνατότητα μείωσης του όγκου, παραγωγής βιομάζας, ενέργειας ή κομπόστ.
ΔΗΜΟΙ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Οι υποχρεώσεις των δήμων απέναντι στην ΕΕ αυξάνονται συνεχώς. Μέσα στο 2015 οφείλουν να εκτρέψουν τουλάχιστον το 5% των βιοαποβλήτων από τους ΧΥΤΑ με διαλογή στην πηγή και το 10% μέχρι το 2020. Η ανακύκλωση πρέπει να αγγίξει το 50 % μέχρι το 2020 και βρισκόμαστε ακόμα στο 10%. Το σημαντικότερο από 1/1/2015 μπαίνει σε εφαρμογή ο GATE FEE φόρος της ΕΕ για τα απορρίμματα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία πριν την αποστολή τους στους ΧΥΤΑ. Αυτός αντιστοιχεί σε 35 € ανά τόνο απορριμμάτων και θα αυξάνεται κατά 5 € κάθε χρόνο μέχρι τα 60 €.
Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και η κατεύθυνση της ΕΕ για διαχείριση των απορριμμάτων σε μικρές μονάδες έτσι ώστε να μειωθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και συνεπώς και η μόλυνση που προξενούν.
Στην παραπάνω λογική η ECOVRS προτωπορεί δίνοντας πολλαπλές λύσεις ξεκινώντας από την οικιακή κομποστοποίηση που αποτελεί μέτρο πρόληψης και φτάνοντας σε μονάδες ικανές να διαχειριστούν δεκάδες τόνους ημερησίως παράγοντας κομπόστ ή καύσιμη βιομάζα.
ΝΗΣΙΑ
Η Ελλάδα αποτελείται από εκατοντάδες μικρά και μεγάλα νησιά στα οποία η διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων αποτελεί μείζον πρόβλημα λόγω του περιορισμένου χώρου αλλά και εξαιτίας της μεγάλης διακύμανσης του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες με την άφιξη των τουριστών.
Η λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα που επηρεάζει και τον τουρισμό είναι η χρήση μιας μονάδας κομποστοποίησης που να καλύπτει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, ενώ για την επιπλέον παραγωγή οργανικών απορριμμάτων από τους τουρίστες ιδανική θεωρείται η χρήση ενός ξηραντηρίου. Το προϊόν που θα παράγεται θα παραμένει διαθέσιμο στο νησί και θα συμβάλει στην βελτίωση των εδαφών και στην παραγωγή περισσότερων και ποιοτικά ανώτερων ντόπιων προϊόντων.
Το παραγόμενο κομπόστ αποτελεί ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης των ελληνικών νήσων. Η οργανική ουσία που περιέχεται στο κόμποστ εμπλουτίζει τα άγονα εδάφη δίνοντας πάλι ζωή και αναγέννηση της ντόπιας χλωρίδας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΣΤΡΑΤΟΣ
Τα πανεπιστήμια, οι στρατιωτικές μονάδες και τα νοσοκομεία περιλαμβάνουν εστιατόρια με μεγάλη δυναμικότητα και 2 εως 3 γεύματα ανά ημέρα. Η παραγωγή οργανικών απορριμμάτων από τις κουζίνες και τα εστιατόρια αποτελεί μια τεράστια πηγή οργανικών απορριμμάτων.
Η επιταχυνόμενη κομποστοποίηση και η ξήρανση αποτελούν την ιδανική λύση για την διαχείριση των οργανικών προϊόντων στην πηγή παραγωγής τους. Τα παραγόμενα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον χώρο παραγωγής τους.
Ο ρόλος της αξιοποίησης των βιοαποβλήτων ειδικά στα σχολεία είναι πολύ σημαντικός. Τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας μαθαίνουν και αναγνωρίζουν την αξία της κομποστοποίησης και γίνονται περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Μετά από 10 ετές πρόγραμμα σε σχολεία η νέα αυτή γενιά πολιτών είναι ικανή να διαχειριστεί τα δικά της απορρίμματα και να δώσει λύση στην δημοτική κοινωνία.
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Η σωστή διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ενώ πολύ σημαντική είναι και η αξία της ως διαφημιστικό όπλο. Πλεον υπάρχουν και δυνατότητες αξιοποίησης των βιοαποβλήτων όπως πχ παραγωγής ζεστού νερού με το σύστημα DRAGON.
Λύση και στην ανακύκλωση των ιδιωτικών εταιρειών δίνουν πλέον και οι πρέσσες αλλά και τα θραυστικά γυάλινων μπουκαλιών δημιουρόντας οικονομικές ευκαιρίες για ιδιώτες από τα απορρίμματα τους.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ – ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ
Η ECOVRS δίνει την λύση και σε επιχειρήσεις που επεξεράζονται ιστούς με την σειρά αποτεφρωτήρων INCINER8. Η αποτέφρωση αποτελεί την ιδανική επιλογή για διαχείριση ιστών ή νεκρών ζώων αφού γίνεται άμεσα εξαλείφοντας την πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών. Σημαντικό δε είναι η δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας με την μορφή ζεστού νερού ή αέρα.
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Η ξήρανση λύνει τα προβλήματα σε όλες αυτές τισ επιχειρήσεις αφού μπορεί να δεχτεί ακόμα και τρόφιμα με τισ συσκευασίες τους εξασφαλίζοντας μείωση του όγκου και του βάρους μέχρι και 90%. Το τελικό προιόν αφού διαχωρισθούν τα πλαστικά μπορέι να αποτελεσει και άριστο υλικό καύσης σε καυστήρες βιομάζας
ΔΙΑΦΟΡΑ
Οπουδήποτε παράγονται απορρίμματα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε λύσεις. Κάθε περίπτωση απαιτεί μελέτη η οποία οδηγεί στην πρόταση λύσης του προβλήματος σας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ECOVRS
Σωκράτους 1 Μελίσσια 15127
Τηλ. / Fax.: 210-8032373
Κιν. 6944398155
e-mail: info@ecovrs.com
www.ecovrs.com

Πηγή: www.gardenguide.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχολή Αριστοτέλη: Εκεί που έμαθε τα μυστικά του κόσμου ο Μέγας Αλέξανδρος

To παλαιότερο δέντρο στον κόσμο έχει ηλικία 9.550 έτη!

Βερβένα: Καλλωπιστικό με πολλές χρήσεις στον κήπο