Σήμα κινδύνου για τα δάση της Σαμοθράκης


Επιστολή για το πρόβλημα προστασίας του δασικού πλούτου της Σαμοθράκης απέστειλε στην Ειδική Υπηρεσία Δασών ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Γεώργιος Χανός. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η περιβαλλοντική αξία της Σαμοθράκης, η οποία σχεδόν σε όλη της την έκταση έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.
Όπως αναφέρει όμως η ανακοίνωση, παρόλο που τα 2/3 του νησιού καλύπτονται από δασικές εκτάσεις ιδιαίτερης αισθητικής αξίας, η παρουσία των δασικών υπηρεσιών ήταν πάντοτε ανεπαρκής και οι παρεμβάσεις ελλειπείς. Μάλιστα, συνεχίζει η ανακοίνωση, μετά την συνταξιοδότηση μονίμων υπαλλήλων το δασονομείο μένει μόλις με μία δασονόμο της οποίας η σύμβαση λήγει σε τρεις μήνες και έναν μεταταγμένο υπάλληλο από την Αγροφυλακή.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος επισημαίνει τον κίνδυνο ότι αν δεν καλυφθούν οι ελλείψεις, το πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας το οποίο τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν υπό σχετικό έλεγχο, σύντομα θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Επίσης ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, για ουσιαστική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που έχει δημιουργηθεί για το περιβάλλον της Σαμοθράκης.
Ο Δήμος Σαμοθράκης, είναι διατεθειμένος να συνδράμει με όλα τα μέσα στην προσπάθεια προστασίας του δασικού πλούτου, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχολή Αριστοτέλη: Εκεί που έμαθε τα μυστικά του κόσμου ο Μέγας Αλέξανδρος

To παλαιότερο δέντρο στον κόσμο έχει ηλικία 9.550 έτη!

Βερβένα: Καλλωπιστικό με πολλές χρήσεις στον κήπο